Sacebeli z vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Tuk
  • 300 g Rajčata
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Česnek
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 563.9 mg
  • Vláknina 4381 mg
  • Vitamín A 4381 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenčí plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme, opepříme a obalíme v prosáté mouce.

  • 2

    Plátky po obou stranách rychleji opečeme v tuku a vyjmeme je.

  • 3

    Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a jádra vlašských ořechů. Směs zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme, povaříme a dochutíme.

  • 4

    Plátky masa ve směsi velmi krátce prohřejeme.

  • 5

    Při podávání plátky masa přeléváme šťávou a obkládáme kolečky rajčat a snítkou petrželové natě.

Komentáře k receptu