Gratinovaný kapr se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 225.7 mg
  • Draslík 463 mg
  • Vláknina 231.5 mg
  • Vitamín A 231.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Porce osušíme, osolíme, okořeníme mletou paprikou a poprášíme moukou. Zvolna je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 3

    Opečené porce urovnáme do zapékací mísy a pokryjeme je směsí rozšlehaných vajec, nasekané šunky a nastrouhaného sýru. Gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu