Polévka celerová se slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1275 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 46.5 mg
- Draslík 495.8 mg
- Vláknina 5690 mg
- Vitamín A 5690 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, celer, brambory a kedlubnu na kostičky, pórek na kolečka, chléb natrháme na menší kousky. 
- 
                                2Slaninu nasypeme do hrnce, zahřejeme a ve vlastním tuku osmahneme dorůžova. Přisypeme celer, kedlubnu, pórek, cibuli, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut. Občas podléváme. Dušenou zeleninu zalijeme mlékem, přidáme brambory, osolíme, opepříme, povaříme ještě pár minut a odstavíme. 
- 
                                3Do hlubokých talířů nasypeme natrhaný chléb a zalijeme horkou polévkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        