Celerová polévka se sýrem a krutonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 hrst Sýr Eidam cihla 45%
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1934 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 661.2 mg
  • Vláknina 8476 mg
  • Vitamín A 8476 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer nahrubo nastrouháme a spolu s částí nasekané petrželky orestujeme v hrnci na rozpáleném másle. Zalijeme vývarem a 15-20min povaříme.

  • 2

    Polévku ochutíme solí a ihned podáváme posypanou zbytkem nasekané petrželky, strouhaným sýrem a opečenými kostičkami chleba.

Komentáře k receptu