Malinový koláč s podmáslím
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 22 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 38.6 mg
- Draslík 196.7 mg
- Vláknina 6544 mg
- Vitamín A 6544 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180 °Celsia. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme máslo a vše prohněteme, až vznikne drobenka. Potom vmícháme cukr krupici. Uprostřed směsi vytvoříme důlek a vlijeme do něho vejce i podmáslí. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto prohněteme a vytvoříme z něho placku. Placku přesuneme na máslem vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Korpus necháme vychladnout. 
- 
                                2Maliny omyjeme a zlehka je rozmačkáme s třtinovým cukrem a ušleháme smetanu. 
- 
                                3Korpus podélně rozpůlíme, na spodní díl dáme ušlehanou smetanu a na ni maliny rozmačkané s třtinovým cukrem. Přiklopíme druhým dílem korpusu. Povrch posypeme moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        