Zapečený pangasius s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Houby čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Pangasius - filety
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1160 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 319.2 mg
  • Draslík 320.2 mg
  • Vláknina 4657.5 mg
  • Vitamín A 4657.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu