Birjání zeleninové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Karotka
  • 225 g Rýže Basmati
  • 50 g Okra - Ibišek jedlý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Brambory
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 dl Jogurt krémový bílý natur
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 690.1 mg
  • Vláknina 14727.5 mg
  • Vitamín A 14727.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájený brambor na kostky, mrkev a okru vaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 8 minut. Poté necháme okapat a dáme do mísy. Smícháme s pokrájeným celerem, lilkem a houbami.

  • 2

    Smícháme strouhanou cibuli, zázvor, jogurt, kurkumu, česnek, kari a nalijeme směs na zeleninu. Necháme 2 hodiny v chladu marinovat.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi máslo. Přidáme plátky cibule a smažíme 6 minut. Vyndáme z pánve několik plátků cibule a uschováme na ozdobení.

  • 4

    Rýži povaříme v hrnci s vroucí vodou 7 minut. Necháme okapat a dáme stranou.

  • 5

    Přidáme marinovanou zeleninu k cibuli a povaříme 10 minut. Polovinu rýže dáme zapékací nádoby, lžící na ni narovnáme zeleninu a zakryjeme zbylou rýží. Přikryjeme a v předehřáté troubě na 190 stupňů pečeme 25 minut.

  • 6

    Birjání přemístíme na mísu, ozdobíme uschovanými plátky cibule a ihned podáváme.

Komentáře k receptu