Sýrové tortellini s parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 150 g Šunka parmská
  • 250 g Těstoviny Tortellini sýrové
  • 200 g Fenykl čerstvý
  • 25 g Gouda
  • 45 ml Olej olivový
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 150 ml Smetana kyselá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 541.3 mg
  • Vláknina 9030.5 mg
  • Vitamín A 9030.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci vaříme tortellini 10 minut. Do vody přidáme špetku soli. Tortellini často obracíme, aby se nerozvařili. Po uvaření tortellini vyjmeme a necháme řádně okapat.

  • 2

    Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a opékáme na středně rozpáleném olivovém oleji zhruba 3 minuty, dokud cibulka nezměkne. Průběžně mícháme.

  • 3

    Na pánev přidáme utřený česnek a mícháme. Následně vmícháme oloupané plátky rajčat, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a nakrájenou šalvěj. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Fenykl si rozpůlíme a odkrojíme vršky. Půlky nakrájíme na plátky a vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 minut. Fenykl procedíme a odložíme stranou.

  • 5

    Vymažeme si dno zapékací mísy a pokládáme uvařené tortelliny, na ně směs šunky a rajčat a nakonec zalijeme vařeným fenyklem.

  • 6

    Společně rozšleháme v malé misce vejce, smetanu na šlehání a kyselou smetanu. Směs podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme jí těstoviny se zeleninou. Navrch přidáme nastrouhaný sýr gouda a pokryjeme stroužky másla.

  • 7

    V troubě předehřáté na 180°C vzniklou směs zapékáme 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Ozdobíme větvičkami šalvěje. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu