Divoký rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Pistácie pražené
  • 2 g Zázvor mletý
  • 2 g Hřebíček mletý
  • 400 g Rýže indiánská
  • 55 g Mandle plátky
  • 85 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 4 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pomeranče
  • 3 ks Šalotka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 127 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1390.6 mg
  • Vláknina 17277.5 mg
  • Vitamín A 17277.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu si uvaříme rýži a hotovou ji necháme při pokojové teplotě vychladnout.

  • 2

    Mezitím si na větší pánvi rozpálíme olej a nasypeme na něj na měsíčky nakrájenou cibuli. Posypeme 1 lžičkou mletého kmínu, skořice, zázvoru a hřebíčku. Během 10 minut smažení stále mícháme, než nám cibule změkne a lehce zkaramelizuje. Pak přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev a smažíme ji také doměkka. Nakonec přidáme ještě med a pánev odstavíme z plotny.

  • 3

    Uvařenou rýži nasypeme do misky, z pánve přeložíme směs mrkve s cibulí. Přidáme na dílky rozdělené pomeranče, pistáciové oříšky nasekané nahrubo, rozinky, opražené mandlové plátky, na kolečka pokrájenou cibuli šalotku a posypeme posekaným koprem. Jemně a pečlivě směs promícháváme.

  • 4

    Do menší misky si vložíme hořčici, vlijeme olej, pomerančovou šťávu, vinný ocet a vše prošleháme. Dresinkem polijeme hotový salát.

Komentáře k receptu