Šátečky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 20 g Droždí
  • 30 g Cukr moučkový
  • 350 g Zelí kysané
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 54.2 mg
  • Draslík 69.2 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku s teplým mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku mouky, soli a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, olej, přidáme žloutek, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout.

  • 3

    Z těsta vyválíme tenčí plát, který rozřežeme na větší čtverečky. Doprostřed každého položíme oslazené kysané zelí, cípy těsta přeložíme přes sebe a vytvoříme šáteček. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj šátečky, každý propíchneme vidličkou, potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu