Lokše s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 100 g Mák mletý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 809.3 mg
  • Vláknina 15000 mg
  • Vitamín A 15000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozšťoucháme, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na tenčí placku, ze které vykrajujeme kolečka nebo čtverečky. Na rozpálené plotýnce opečeme z obou stran dozlatova. Hotové lokše potřeme sádlem a posypeme mletým mákem s cukrem.

  • 2

    Lokše rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu