Kakaové řezy z podmáslí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 hrst Rozinky tmavé
  • 3 hrnek Mouka polohrubá
  • 2 hrnek Cukr moučkový
  • 3 hrnek Mléko - podmáslí
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 45.6 mg
  • Vláknina 3161 mg
  • Vitamín A 3161 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s jedlou sodou, moučkovým cukrem, podmáslím, olejem, kakaem a omytými rozinkami.

  • 2

    Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 3

    Při podávání ozdobíme každou porci ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu