Vepřová pečeně s paprikovou smetanovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová pečeně
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 97047 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 173.5 mg
  • Draslík 677.9 mg
  • Vláknina 1074 mg
  • Vitamín A 1074 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa odkrojíme všechno sádlo, omyjeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou.

  • 2

    Očištěnou cibuli rozkrájenou na jemno necháme zrůžovět na másle, poté vložíme maso, přikryjeme a dusíme v troubě zhruba 1.5 hodiny.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy. V hrnku rozmícháme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z masa a vaříme za stálého kvedlání do zhoustnutí šťávy.

  • 4

    Maso rozkrájíme na plátky, rozložíme na míse a šťávu nalijeme středem tenkým pramínkem. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 5

    Jako přílohy jsou vhodné houskové i vídeňské knedlíky, bramborové krokety anebo těstoviny.

Komentáře k receptu