Plněná rajčata po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Cukr krupice
  • 20 g Bazalka
  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Česnek
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1171 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 431.3 mg
  • Vláknina 2790 mg
  • Vitamín A 2790 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si rajčata, ze kterých opatrně odřízneme vrchní část. Kávovou lžičkou vydlabeme dužinu, aniž bychom poškodili slupku. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Z konzervovaných filet ančoviček slijeme přebytečný olej, nakrájíme je na drobné kousky. Do uvařené rýže přidáme kousky ančoviček, dužiny z rajčat, dva prolisované stroužky česneku, zakapeme olejem a posypeme nahrubo rozsekanou bazalkou. Osolíme, opepříme, případně i podle chuti lehce osladíme, promícháme.

  • 2

    Hotovou rýžovou směsí plníme vydlabaná rajčata, naplněná přiklopíme vrchní částí. Naskládáme do zapékací misky. Troubu zahřejeme na 190 °C a pečeme v ní rajčata přibližně 15 minut. Lehce podléváme.

Komentáře k receptu