Jablečný koláč na plech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 21.9 mg
 - Draslík 175.5 mg
 - Vláknina 7376 mg
 - Vitamín A 7376 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jeden kus listového těsta váží 275 g, použijeme tedy 2 kusy. Listové těsto má rozměr plechu na pečení. První plát rozložíme na plech, pokapeme ho několika kapkami vody, potřeme máslem a na něj položíme druhý plát těsta, který posypeme strouhankou. Jablka umyjeme, oloupeme, vykrojíme střed a pokrájíme je na plátky, které naskládáme na připravené listové těsto na plechu. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, nasekanými ořechy, rozhodíme namočené a scezené rozinky. V menším kastrůlku zahřejeme máslo, potřeme ním jablka a plech vložíme do předehřáté trouby, kde koláč pečeme přibližně 20 minut.
 - 
                                2
Když je koláč upečený, vyjmeme ho z trouby, necháme vychladnout. Broskvový džem přendáme ze sklenky do mísy, přidáme likér, dobře rozmícháme a potřeme vychladlý koláč, který nakrájíme na porce ve tvaru trojúhelníků.