Lilky dušené na smetaně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 24 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 877.5 mg
- Vláknina 19689.8 mg
- Vitamín A 19689.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté lilky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je, necháme chvíli uležet a osušíme papírovou utěrkou. 
- 
                                2Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. 
- 
                                3V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky lilků a dusíme doměkka. 
- 
                                4Potom přidáme rajčata a když se rozvaří, vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a vše jen prohřejeme. 
- 
                                5Můžeme podávat s vařenými těstovinami nebo s čerstvým bílým chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        