Lilky dušené na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 877.5 mg
  • Vláknina 19689.8 mg
  • Vitamín A 19689.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je, necháme chvíli uležet a osušíme papírovou utěrkou.

  • 2

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V kastrole na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky lilků a dusíme doměkka.

  • 4

    Potom přidáme rajčata a když se rozvaří, vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme, opepříme a vše jen prohřejeme.

  • 5

    Můžeme podávat s vařenými těstovinami nebo s čerstvým bílým chlebem.

Komentáře k receptu