Kuřecí kari po drávidsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Mléko kokosové
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1332 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1340.8 mg
  • Vláknina 2013.4 mg
  • Vitamín A 2013.4 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře vykostíme a naporcujeme, nebo nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme a společně s kořením a pokrájenými feferonkami orestujeme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Poté přidáme maso. Podlijeme kokosovým mlékem, ochutíme solí a dusíme doměkka. Dle potřeby mezitím přidáme trochu vody.

Komentáře k receptu