Kuřecí kari po thajsku pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 80 g Thajská bazalka
  • 800 ml Mléko kokosové
  • 2 kávová lžička Cukr palmový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Kafirové listy
  • 2.5 ks Galgan
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta zelená
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 1132.5 mg
  • Vláknina 4916 mg
  • Vitamín A 4916 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z povrchu kokosového mléka odebereme kokosovou smetanu a vlijeme do kastrolu. Mléko ponecháme stranou na později.

  • 2

    Do kokosové smetany vložíme kuře a přidáme 2 listy mauricijské papedy. Vaříme 10 minut na střední teplotě, dokud se kuře neprovaří. Pak kuře vyndáme na talíř.

  • 3

    Kokosovou smetanu dál vaříme, dokud se z ní neoddělí olej. Odložíme stranou.

  • 4

    Omyjeme papriky, rozkrojíme je na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví a pokrájíme je na nudličky. Vložíme do velké pánve a 3 minuty smažíme na kukuřičném oleji. Potom je odložíme stranou.

  • 5

    Do pánve vlijeme lžíci kokosového mléka a přidáme k němu kari pastu. Smažíme asi 1-2 minuty, dokud se neuvolní vůně. Přilijeme rybí omáčku a přidáme cukr. Promícháme.

  • 6

    Vlijeme zbytek kokosového mléka, zelenou chilli papričku, galgan a zelené fazolky. Promícháme a na mírném ohni provaříme 5 minut. Přidáme papriky, kuře a kokosovou smetanu. Vaříme 5 minut, dokud se kuře neprohřeje. Přidáme zbylé dva natrhané listy mauricijské papedy, podrcenou chilli papričku a listy bazalky.

Komentáře k receptu