Fazolové lusky s vařenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Brambory vařené
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 25 ml Ocet vinný
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 798.6 mg
  • Vláknina 12875 mg
  • Vitamín A 12875 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lusky omyjeme, odřízneme špičky a vlákna, cibuli nakrájíme nadrobno. Fazolky vložíme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme scezené fazolky, přisypeme mouku, promícháme, zalijeme vývarem, octem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme.

  • 2

    Na talíře rozdělíme vařené brambory, přilijeme dušené fazolky a navrch položíme rozčtvrcené vejce.

Komentáře k receptu