Salát paprikový pestrobarevný
Suroviny
- 25 g Olivy černé
 - 50 g Ančovičky konzervované
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 712 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 10.6 mg
 - Draslík 297.3 mg
 - Vláknina 3737.3 mg
 - Vitamín A 3737.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 113.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na klínky nakrájíme cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, papriky, cukety a rozetřený česnek a smažíme 20 minut.
 - 
                                2
Přidáme ančovičky, ocet, sůl, pepř a rozpůlené a vypeckované olivy a vše promícháme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Na talíře upravíme směs a posypeme bazalkou.