Kuře dušené na mandlích a kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 100 g Mandle
  • 400 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 kávová lžička Mák mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Šafrán
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1370 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 230 mg
  • Draslík 714.1 mg
  • Vláknina 28176.8 mg
  • Vitamín A 28176.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme a naporcujeme. Kokos rozvaříme. Česnek utřeme se solí, zázvorem a kari kořením. Vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran a necháme odpočinout.

  • 2

    Cibuli nasekáme a na polovině rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Vložíme porce kuřete, podlijeme a dusíme. Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozemeleme, přidáme rozvařený kokos, mletý mák, chilli koření a kmín. Vše orestujeme na zbytku másla. Přidáme k masu spolu se šafránem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Udusíme doměkka.

Komentáře k receptu