Kuřecí špíz na grilu v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 10 g Koření grilovací
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Olej dýňový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 387.4 mg
  • Vláknina 197.7 mg
  • Vitamín A 197.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, dáme do misky, vlijeme olej, sójovou omáčku, med a metličkou na šlehání prošleháme. Přisypeme koření, vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče, vymačkanou šťávu ze 2 ks limetky, pepř, vše dobře promícháme.

  • 2

    Kuřecí prsa umyjeme, sundáme kůži, nakrájíme na kostky a namočíme je do připravené marinády. Misku přikryjeme a odložíme do ledničky marinovat na 120 minut.

  • 3

    Špejle potřeme olejem a na ně napichujeme marinované maso. Gril zahřejeme na střední teplotu a špízy za občasného otáčení pečeme 10 minut.

Komentáře k receptu