Velikonoční beránek z banánového těsta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Cukr moučkový
  • 250 g Hera
  • 250 g Banány
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1100 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 605.7 mg
  • Vláknina 4007 mg
  • Vitamín A 4007 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 13.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Banány rozmixujeme, z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 2

    Změklou Heru utřeme s prosátým cukrem, přidáme postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřícím práškem. Na závěr do těsta „zabalíme“ sníh z bílků.

  • 3

    Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.

  • 4

    Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověříme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený.

Komentáře k receptu