Rýžový nákyp s višněmi a čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kompot višňový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 75 g Cukr krupice
  • 80 g Čokoláda hořká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 65 cl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 304.7 mg
  • Draslík 184.2 mg
  • Vláknina 4079.5 mg
  • Vitamín A 4079.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce uvaříme rýži na řídkou kaši a necháme ji vychladnout. Kompotové višně slijeme, necháme okapat (šťávu použijeme jinak).

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do hladké pěny, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pevný sníh z bílků. Směs vmícháme do vychladlé rýže.

  • 3

    Dortovou formu vymažeme máslem, vrstvíme do ní rýžovou kaši a vypeckované kompotované višně. Nákyp vložíme do předehřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. Podáváme ho posypaný nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu