Rýžový nákyp s meruňkami a čokoládou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 25 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 269.8 mg
- Draslík 333.5 mg
- Vláknina 5600 mg
- Vitamín A 5600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. V hrnci přivedeme k varu mléko s vodou, vsypeme do něj rýži, přidáme sůl a cukr a pod pokličkou vaříme na malém ohni 15 minut. Pak hrnec odkryjeme a rýži necháme vychladnout. 
- 
                                2Meruňky omyjeme a rozpůlíme, odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Čokoládu nalámeme na malé kousky. 
- 
                                3Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky zamícháme do uvařené rýže, přidáme do ní i kousky čokolády a meruněk. 
- 
                                4Bílky se zbylým cukrem ušleháme na tuhý sníh a pomalu ho také vmícháme do rýže s meruňkami. 
- 
                                5Zapékací formu vymažeme trochou másla, rozprostřeme v ní rýžovou směs a na ni dáme zbylé máslo. 
- 
                                6Pečeme přibližně 40 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů, až má povrch zlatavý nádech. 
- 
                                7Nákyp rozdělíme na porce, podáváme posypané kakaem a moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        