Rýžový nákyp s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Rýže dlouhozrnná
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krupice
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Brusinky
  • 100 g Kandované ovoce
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 174.4 mg
  • Draslík 64.5 mg
  • Vláknina 903.8 mg
  • Vitamín A 903.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmícháme mléko, máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici, muškátový oříšek, hrozinky, brusinky a kandované ovoce. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.

  • 3

    Zapékací mísu naplníme rýžovou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 minut. Po upečení necháme chvilku zchladnout a ihned podáváme.

Komentáře k receptu