Vepřový závitek Nachimov

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 750 g Vepřová kýta
  • 225 g Vepřový ořez
  • 110 g Játra vepřová
  • 100 g Tuk
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 20 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Vejce slepičí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 936 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 147.1 mg
  • Draslík 424 mg
  • Vláknina 2030 mg
  • Vitamín A 2030 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které doširoka naklepeme.

  • 2

    Vepřový ořez opláchneme a semeleme najemno na masovém strojku.

  • 3

    Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Krátce je opečeme v cibulovém základě.

  • 4

    Žampiony nakrájíme na plátky a polovinu z nich přidáme k mletému masu spolu s játry a vařenými vejci, nakrájenými na kousky. Směs promícháme a slabě osolíme.

  • 5

    Do středu naklepaných plátků položíme směs, závitky zavineme a okraje upevníme párátkem.

  • 6

    Závitky v horkém tuku opečeme, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplou vodou.

  • 7

    Měkké závitky vyjmeme do čisté nádoby a zbavíme je párátek.

  • 8

    Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Dobře provaříme a podle potřeby dosolíme.

  • 9

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, přidáme zbylé žampiony, podušené na másle a vše povaříme.

Komentáře k receptu