Vepřový závitek se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 160 g Vepřová kýta
  • 100 g Špenátový protlak mražený
  • 30 g řepkový olej
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 176.3 mg
  • Draslík 472.5 mg
  • Vláknina 4670 mg
  • Vitamín A 4670 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát rozmrazíme a zbavíme vody.

  • 2

    Na teflonové pánvi s 10 g oleje připravíme směs ze špenátu a vejce, osolíme a do mírně prochladlé vmícháme nastrouhaný sýr.

  • 3

    Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, plátky potřeme připravenou špenátovou směsí, osolíme, zabalíme do závitků a převážeme nití.

  • 4

    Na oleji zpěníme cibuli, vložíme závitky, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 5

    Maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Důkladně provaříme a dle chuti dosolíme.

  • 6

    Ze závitků odstraníme nitě, vložíme je zpět do šťávy a ještě jednou prohřejeme.

Komentáře k receptu