Vepřový závitek hukvaldský

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 750 g Vepřová kýta
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Tuk
  • 133 g Vejce slepičí
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1076 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 127.6 mg
  • Draslík 462.5 mg
  • Vláknina 1988 mg
  • Vitamín A 1988 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.

  • 2

    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a spojíme vejci.

  • 3

    Plátky masa plníme připravenou směsí, zavineme a upevníme režnou nití nebo párátkem.

  • 4

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme závitky, opečeme je, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.

  • 5

    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dobře provaříme.

  • 6

    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu