Sýrová polévka se zelenou cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Gouda 30%
  • 250 g Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 731 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 13.7 mg
  • Draslík 338.3 mg
  • Vláknina 3951 mg
  • Vitamín A 3951 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme metličkou, přivedeme k varu a asi 5min povaříme.

  • 2

    Přidáme sýr nakrájený na kostičky a zakysanou smetanu, přivedeme k varu a mícháme dokud se sýr nerozpustí. Ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

  • 3

    Cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme asi 5min na rozehřátém másle.

  • 4

    Polévku rozdělíme do talířů, posypeme cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu