Kuřecí prsa s broskví na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 500 g Broskve
  • 60 g Arašídy
  • 300 g Mascarpone
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 602.4 mg
  • Vláknina 4341.7 mg
  • Vitamín A 4341.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa umyjeme, osolíme, opepříme, přes fólii jemně naklepeme. Broskve umyjeme, a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, do středu roštu naskládáme kuřecí prsa a okraje zaplníme broskvemi. Jak maso, tak broskve po dobu pečení otáčíme a opékáme z každé strany přibližně 15 minut. Porci upečeného masa položíme na talíř, na něj dáme 3 ks broskve, přelijeme připraveným sýrem, posypeme cukrem, polijeme 1 lžičkou medu a navrch dáme arašídy.

  • 3

    Sýr vysypeme do mísy, přidáme cukr a důkladně promícháme.

Komentáře k receptu