Špagety s bazalkovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1.5 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 37.4 mg
  • Vláknina 375.3 mg
  • Vitamín A 375.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si piniové oříšky, bazalku a česnek. Na rozpálené pánvi bez tuku opražíme piniové oříšky. Bazalku otrháme, opláchneme a usušíme. Česnek očistíme a spolu s piniovými oříšky a bazalkou nahrubo nasekáme.

  • 2

    Nastrouháme parmezán. Bazalku, česnek a piniová semínka přidáme spolu se solí do mixéru a namixujeme na vláčnou hmotu. Do hmoty přimícháme parmezán, olivový olej a dochutíme pepřem.

  • 3

    Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat a smícháme s pestem. Naporcujeme na talíře a teplé podáváme.

Komentáře k receptu