Špagety s bazalkovým pestem a platýsem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Bazalka
  • 100 g Oříšky piniové
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata
  • 400 g Platýz - filety
  • 400 g Špagety
  • 130 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1006 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 56.5 mg
  • Draslík 815.3 mg
  • Vláknina 4887.3 mg
  • Vitamín A 4887.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vmícháme lžíci olivového oleje.

  • 2

    Oloupeme česnek. Lístky bazalky opláchneme a osušíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme pesto: do mixéru vložíme piniová jádra, 100 ml olivového oleje, stroužky česneku a lístky bazalky. Vše rozmixujeme, přimícháme parmezán a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Filety platýse omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a filety na něm z obou stran dozlatova opečeme.

  • 4

    Špagety prohřejeme na pánvi, promícháme s pestem, dáme na talíře a přidáme rajčata. Na každou porci položíme smaženou rybu a zdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu