Rebarborový koláč s jahodami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 11 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 408.4 mg
- Vláknina 9479.3 mg
- Vitamín A 9479.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1K mouce přidáme máslo, špetku soli a s vodou vypracujeme hladké těsto. 
- 
                                2Zatím smícháme cukr s kukuřičnou moukou, nakrájenou rebarborou, skořicí a kousky jahod. Necháme marinovat 15 - 20 minut. 
- 
                                3Na lehce pomoučněném válu rozdělíme těsto na poloviny, jednu půlku rozválíme, aby pokryla dno a stěny formy. 
- 
                                4Odstraníme skořici, ovocnou směs vložíme do těsta ve formě. 
- 
                                5Druhou půlku těsta rozválíme na stejnou velikost jako první. Okolo okraje odřízneme 1 cm široký pruh. 
- 
                                6Zbytek těsta rozkrájíme na proužky o šířce 1 cm, na povrchu koláče z nich vytvoříme mřížku. Konce navlhčíme vodou a přilepíme na ně dlouhý pruh těsta kolem okraje. Posypeme 1 - 2 polévkovými lžícemi sypkého cukru. 
- 
                                7Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 - 40 minut do růžova a do změknutí ovoce. 
- 
                                8Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        