Zelné závitky po arabsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 886 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 54 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 816.6 mg
- Vláknina 16771.6 mg
- Vitamín A 16771.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme si masovou směs. Smícháme v míse mleté maso, rýži, nadrobno nakrájené rajče a skořici. Posolíme, popepříme a důkladně promícháme. Z listů zelí vyřízneme trojúhelníky, které spaříme v horké osolené vodě a naplníme masovou směsí. 
- 
                                2Do tlakového hrnce vložíme morkové kosti a na ně poklademe zelné závitky. Skládáme je těsně vedle sebe, aby se nám nerozmotaly. Do hrnce přidáme část pokrájeného česneku a přidáme vodu s citrónovou šťávou. Vše mírně posolíme. Vaříme asi 20 minut a poté vyndáme morkové kosti. Nakonec smícháme zbylý česnek se solí, mátou a trochou cukru. Na mírném plameni dovaříme ještě asi 5 minut. 
- 
                                3Nandáme na teplé talíře. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        