Vepřové uzené koleno pečené

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 40 g Křen
  • 20 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 800 g Vepřové koleno uzené
  • 3 g Pepř černý celý
  • 50 g Hořčice
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 114.8 mg
  • Draslík 148.9 mg
  • Vláknina 2875 mg
  • Vitamín A 2875 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzená kolena dobře omyjeme, jednu cibuli necháme celou, druhou nakrájíme nadrobno. Kolena vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla akorát ponořená, přidáme celou cibuli, pár kuliček pepře a půl hodinky povaříme. Nesolíme, uzená kolena jsou slaná sama o sobě. Kolena vyjmeme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, přisypeme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, přidáme trošku mletého pepře, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme zvolna asi hodinu, podléváme pivem, přeléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a servírujeme s hořčicí a strouhaným křenem.

Komentáře k receptu