Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vepřové koleno uzené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1093 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 523.8 mg
  • Draslík 639.1 mg
  • Vláknina 8597 mg
  • Vitamín A 8597 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. 4 natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a maso nakrájíme na kousky.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou brambor. Na brambory navrstvíme nakrájená vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené koleno. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Povrch pokapeme tukem z vývaru a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Před koncem pečení zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Dopečeme dorůžova.

Komentáře k receptu