Vepřová játra zapečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb konzumní
  • 300 g Játra vepřová
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Kachní sádlo
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 530.6 mg
  • Draslík 288.9 mg
  • Vláknina 265 mg
  • Vitamín A 265 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra odblaníme, omyjeme, umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme kachní sádlo, osolíme, opepříme, rozklepneme do mísy vejce, smetanu vyšleháme a přidáme k játrům nebo použijeme šlehačku ve spreji. Vše spolu promícháme, naplníme podlouhlou formu na pečení a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi půl hodiny.

  • 2

    Upečená játra necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu