Vepřová játra zapečená s bramborami
Suroviny
- 700 g Brambory vařené ve slupce
 - 400 g Játra vepřová
 - 60 g Anglická slanina
 - 200 g Cibule
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Petržel - nať
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1957 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 320.2 mg
 - Draslík 1463.1 mg
 - Vláknina 17135 mg
 - Vitamín A 17135 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, slaninu na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na čtvrtky, petrželku a lístky tymiánu posekáme na jemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Poté játra vyjmeme, do tuku vsypeme cibuli, žampiony, slaninu a smažíme asi 3 minuty. Zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, přisypeme petrželku, tymián, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. Játra vyskládáme do pekáčku, zalijeme směsí z pánve, povrch zakryjeme kolečky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut, až budou brambory nazlátlé.