Plněný krkonošský řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Vejce slepičí
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Vepřová kýta
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 200 g Játra hovězí
  • 1 g Kmín celý
  • 10 g Houby sušené
  • 1 g Zázvor mletý
  • 20 g Česnek
  • 35 g Paprika sterilovaná
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1400 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 443.1 mg
  • Vláknina 1454 mg
  • Vitamín A 1454 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit.

  • 2

    Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě.

  • 3

    Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme.

  • 4

    Vše podusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu