Penne se scampi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Parmice
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Šťovík
  • 16 ks Scampi
  • 3 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 140 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 1451.8 mg
  • Vláknina 56842.4 mg
  • Vitamín A 56842.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a oloupeme scampi - na břišní straně scampi nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Prázdné krunýře nevyhazujeme. Pod tekoucí vodou scampi omyjeme a osušíme je. Zeleninu očistíme a omyjeme, menší cibuli oloupeme a vše najemno nakrájíme. Zeleninu smíchám v hrnci s kořením, krunýři a špetkou soli. Vše zalijeme vodou a dáme 15 minut vařit. Po uvaření vývar prolijeme přes jemné sítko.

  • 2

    Poté vývar opět přivedeme k varu, vložíme do něj filety parmice nachové a snítky petrželky. Vaříme asi 3 minuty. Vyjmeme petrželku. Vývar s masem v mixéru rozmixujeme na pyré. Loupané scampi nakrájíme na menší kousky.

  • 3

    Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Ve velké pánvi rozpálíme olej, na kterém do světložluta osmahneme česnek, přidáme petrželku a nakrájené krevety a vše krátce osmažíme. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, po uvaření je scedíme a necháme okapat. Trochu vody, ve které se těstoviny vařily, odložíme stranou. Penne přidáme na pánev k česneku a krevetám a přimícháme rybí pyré. Pokud je směs příliš hustá, naředíme vodou z těstovin. Při nízké teplotě vše důkladně promícháme. Opláchneme šťovík, osušíme ho a najemno nasekáme. Přidáme ho spolu s nakrájeným máslem na pánev a promícháme. Nahřejeme talíře, na které porcujeme těstoviny a ihned podáváme.

Komentáře k receptu