Penne s tykvovou omáčkou se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 340 g Tykev
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 280.8 mg
  • Vláknina 3195.3 mg
  • Vitamín A 3195.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.

  • 3

    Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek, skořici a ještě krátce opečeme. Poté vlijeme smetanu, přidáme med, tykev, přivedeme k varu, teplotu snížíme a povaříme cca 5min do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhaný parmazán a mícháme dokud se sýr nerozpustí.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem, omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu