Pečené krevety pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 117.2 mg
  • Vláknina 1879.8 mg
  • Vitamín A 1879.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod proudem tekoucí studené vody opláchneme krevety. Osušené vložíme do misky, zakápneme sójovou omáčkou a opepříme. 30 minut marinujeme při pokojové teplotě.

  • 2

    Oloupaný česnek vložíme do hmoždíře, přidáme k němu omyté chilli papričky, které jsme rozřízli a zbavili semínek. Rozmělníme na kašičku. Z limetky vymačkáme šťávu (použijeme jí 4 polévkové lžíce). Limetkovou šťávu v misce smísíme s rybí omáčkou, cukrem a koriandrem, na závěr přidáme chilli-česnekovou pastu. Mícháme, do doby, než se ve směsi rozpustí přidaný cukr.

  • 3

    Potom přichystáme wok a rozpálíme v něm olej. Vhodíme krevety a rychle zprudka opečeme přibližně 3 minuty, dokud nezrudnou.

  • 4

    Na závěr hotové krevety zalijeme limetkovou šťávou a zlehka promícháme.

Komentáře k receptu