Makarony s marinovaným ovčím sýrem
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
 - 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 270.5 mg
 - Vláknina 7264 mg
 - Vitamín A 7264 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené lístky bazalky, petrželky a majoránky najemno nasekáme. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a cayenský pepř.
 - 
                                2
Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s bylinkovým olejem. Necháme asi 20 minut odležet.
 - 
                                3
Makarony uvaříme v mírně osolené vodě s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                4
Uvařené makarony upravíme na talíře a poklademe marinovaným sýrem.