Ovoce v rosolu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 396.5 mg
 - Vláknina 10020 mg
 - Vitamín A 10020 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme 4 polévkové lžíce vody, nasypeme želatinu a promícháme. Necháme stát 10 minut, až nabobtná. Misku postavíme do pánve s horkou vodou a zahřejeme, občas zamícháme, až se želatina rozpustí.
 - 
                                2
Zbytek vody nalijeme do většího hrnce, přidáme cukr a za občasného míchání zahřejeme, až se rozpustí. Uvedeme k varu a vaříme mírně 5 minut.
 - 
                                3
Teplou želatinu nalijeme do cukrového sirupu a dobře promícháme. Přidáme víno, citronovou šťávu a dobře promícháme.
 - 
                                4
Trochu roztoku nalijeme do formy a vytvoříme 1cm vrstvu. Dáme na 30 minut chladit, až rosol ztuhne.
 - 
                                5
Ovoce naaranžujeme ve vrstvách na rosol. Do formy nalijeme po lžících zbývající vinný roztok — vždy s formou mírně zatřeseme, aby se odstranily bublinky vzduchu. Chladíme asi 6 hodin, až všechno ztuhne. Rosol vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme jahodami. Podáváme chlazený.