Vepřové maso s nudlemi a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřové maso libové
  • 400 g Shiitake houby
  • 200 g Fazole mungo
  • 160 g Nudle Mie
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Kari pasta červená
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Šalotka
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 54.2 mg
  • Draslík 694 mg
  • Vláknina 10472 mg
  • Vitamín A 10472 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1899.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové maso osušíme a rozkrájíme na proužky silné asi 1 cm. V misce smícháme sójovou omáčku se zeleninovým vývarem, přidáme ocet, med a červenou kari pastu. Do takto připravené marinády vložíme nakrájené proužky vepřového masa. Marinujeme asi 30 minut.

  • 2

    Nudle Mi nasypeme do vařicí vody a připravíme podle návodu uvedeného na jejich obalu. Výhonky fazolí mungo nasypeme do síta a přelijeme přes ně vodu z nudlí, když je ještě horká. Fazole zchladíme a počkáme, až okapou. Šalotky zbavíme slupek a posekáme nadrobno. Houbám shiitake očistíme nožičky a pokrájíme je na tenké plátky.

  • 3

    Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej, na který vhodíme pokrájené šalotky s houbami, pak obojí z pánve vyndáme a nasypeme do ní vepřové maso. Vložíme k němu opečené houby se šalotkami, fazolové výhonky, marinádu, která nám zbyla a zahříváme asi 5 minut, během nich směs stále mícháme. Na závěr směs dochutíme sójovou omáčkou a šťávou z 1 citronu. Přidáme nudle a vše pečlivě promícháme. Můžeme servírovat.

Komentáře k receptu