Cibulačka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Bobkový list
  • 300 g Sýr ementálského typu
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 dl Víno červené
  • 1 kg Cibule
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1374 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 784.4 mg
  • Vláknina 14017 mg
  • Vitamín A 14017 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahřejeme máslo, dáme do něho med a přidáme na velké měsíčky nakrájenou cibuli, stálým mícháním cibuli osmahneme, vhodíme bobkový list, posypeme moukou, mletou paprikou, promícháme, zalijeme vínem, vyvaříme víno, zalijeme vývarem a pod poklicí povaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu