Míchaný salát s bílým zelím
Suroviny
- 120 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 900 g Zelí hlávkové bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Paprika červená
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 730.7 mg
- Vláknina 17388.1 mg
- Vitamín A 17388.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 153.5 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ze zelí okrájíme zvadlé a poškozené listy, zelí nastrouháme na hrubém struhadle. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibuli a rajčata nakrájíme na tenká půlkolečka. Naložené fazolové lusky scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2V míse smícháme zelí s paprikami, cibulí, rajčaty, fazolkami, octem, solí, pepřem, cukrem, olejem a dobře promícháme. 
- 
                                3Pod fólií necháme salát v chladničce alespoň tři hodiny uležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        