Ovocný salát s cukrovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 381.4 mg
 - Vláknina 4838.6 mg
 - Vitamín A 4838.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou dužinu vodního melounu vydlabeme speciální lžičkou na melouny, odstraníme pecičky, (z melounu odstraníme také co nejvíce bílé dužiny, kterou vyhodíme, dbáme však, abychom slupku nepoškodili, vydlabanou „mísu“ z melounu přikryjeme alobalem a uložíme do chladničky). Melounovou dužinu vložíme do mísy, přidáme k ní vydlabanou dužinu žlutého melounu, jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky a přidáme k melounům spolu s bobulemi vína.
 - 
                                2
V rendlíku vaříme vodu s cukrem (na mírném plameni) alespoň pět minut (až se začnou tvořit bublinky). Poté odstavíme a necháme za občasného zamíchání zchladnout. Sirupem přelijeme ovoce v míse, tu na hodinu vložíme pod fólií do chladničky. Vychlazeným salátem naplníme melounovou „mísu“ a salát ihned podáváme.