Jehněčí řízky s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 250 g Lusky fazolové mražené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 321.2 mg
  • Vláknina 208.3 mg
  • Vitamín A 208.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí, pepřem a máslem. Maso nakrájíme na řízky, každý řízek potřeme připraveným máslem, dlaněmi rozklepeme. V pánvi rozpálíme olej, připravené řízky zprudka opečeme po obou stranách. Pečeme nejdéle 4 minuty. Řízky vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.

  • 2

    Fazolové lusky omyjeme, očistíme, nožem zbavíme vláken, ve vařící vodě povaříme 6 minut a scedíme. Na pánvi rozpustíme 60 g másla, položíme do něj lusky, pocukrujeme, přidáme špetku soli a lusky za stálého míchání ohřejeme.

  • 3

    Omáčka: Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, worcester, brandy a omáčku za stálého míchání povaříme.

  • 4

    Na talíře klademe porce masa, přidáme fazolové lusky, omáčku a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu